Hoe verzorg ik effectief mijn gebit?

Je uiterlijk is belangrijk, maar je gezondheid is nog veel belangrijker. In je mond is het warm, vochtig en er wordt dagelijks eten geconsumeerd. Hierdoor is het een ideale plek voor bacteriën om te groeien en te nestelen. Bacteriën kunnen voor wondjes zorgen en hierdoor kun je uit je mond gaan stinken, en dat wil natuurlijk niemand. Dit geldt overigens ook voor een kunstgebit. Een gezonde mond zorgt voor een frisse uitstraling en dat geeft zelfvertrouwen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet zodat jij je gebit zo effectief mogelijk kan verzorgen.

Dagelijks je hele mond poetsen

Dit klinkt vanzelfsprekend, maar toch is het voor velen geen dagelijks klusje. Het kan natuurlijk gebeuren dat je het wel eens vergeet, toch is dit een essentieel punt in het effectief verzorgen van je gebit. Wanneer je iedere dag twee keer je tanden poetst, verwijder je alle etensresten en aanslag. Zo blijft je gebit mooi schoon en voorkom je ook blijvende aanslag.

Neem ook je tandvlees mee tijdens het tandenpoetsen. Wanneer je je tandvlees poetst raakt het goed doorbloed en dit bevordert de gezondheid van je mond. Doe dit wel met een zachte tandenborstel en maak ronde bewegingen om overal goed bij te komen.

Een goede tandenborstel

Gebruik altijd een goede tandenborstel. Een sonische tandenborstel zoals de Cleantooth is de best mogelijke optie om je gebit zo goed mogelijk te verzorgen. Vervang ongeveer om de drie maanden het kopstuk van de tandenborstel voor het beste resultaat. De tandenborstels worden na een langere tijd, gemiddeld na 3 maanden, minder effectief door slijtage. Dus wanneer je een handmatige tandenborstel gebruikt is het ook handig om deze ongeveer om de 3 maanden te vervangen.

Gebruik mondspoeling en/of flosdraad

Je tandenpoetsen is de eerste stap, maar er zijn meer middelen die voor een betere mondgezondheid kunnen zorgen. Mondwater bevat vaak bacteriedodende stoffen, daarom wordt het gebruikt om de mond grondig te reinigen. Spoel je mond na het tandenpoetsen en spuug dit na afloop uit.

Om je gebit nog beter te reinigen kan je na afloop van het tandenpoetsen ook een flosdraad, tandenstoker of tandenrager gebruiken.

Wil je graag gemakkelijk en effectief je gebit reinigen? Kies dan voor Cleantooth. Onze slimme borstel is zo ontworpen dat je in 4 stappen een heel poetsprogramma doorloopt dat ervoor zorgt dat je je tanden gezond en schoonhoudt.