Je tanden en tandvlees gezond houden

Je-tanden-en-tandvlees-gezond-houden

Het is belangrijk om goed voor je tanden en tandvlees te zorgen om problemen zoals schade, ontstekingen, tandbederf en verkleuring te voorkomen. Hieronder vind je enkele tips om je tanden en tandvlees gezond te houden in het dagelijks leven.

 

  1. Poets je tanden regelmatig: Het is aanbevolen om je tanden minstens twee keer per dag, gedurende twee minuten per keer te poetsen. Gebruik een zachte tandenborstel en tandpasta met fluoride om je tanden grondig te reinigen. Zorg ervoor dat je ook je tong en het tandvlees poetst om bacteriën te verwijderen.
  2. Flos dagelijks: Flossen is essentieel om voedselresten en bacteriën tussen de tanden te verwijderen. Flos minstens één keer per dag om tandbederf en ontstekingen te voorkomen.
  3. Gebruik mondwater: Gebruik een mondwater dat fluoride bevat om je tanden en tandvlees te beschermen. Mondwater kan ook helpen om slechte adem te voorkomen.
  4. Beperk suikerinname: Suiker kan tandbederf veroorzaken, dus het is belangrijk om de inname van suiker te beperken. Beperk snoepjes, frisdrank, vruchtensappen en andere zoete drankjes en voedingsmiddelen.
  5. Eet gezond: Voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium en vitamines zijn goed voor je tanden en tandvlees. Eet voldoende groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en zuivelproducten om je tanden en tandvlees gezond te houden.
  6. Vermijd tabak: Tabak kan schade aanrichten aan je tanden en tandvlees. Het kan ook leiden tot verkleuring van je tanden en een slechte adem. Vermijd roken en andere vormen van tabaksgebruik om je mondgezondheid te verbeteren.
  7. Bezoek regelmatig de tandarts: Het is aanbevolen om minstens één keer per jaar naar de tandarts te gaan voor een controle en reiniging. De tandarts kan problemen vroegtijdig opsporen en behandelen om ernstigere problemen te voorkomen.

 

 

Sonisch poetsen

Naast het reguliere tandenpoetsen zijn er meerdere opties om je tanden iedere dag de verzorging te geven die ze nodig hebben. Zo kun je naast elektrisch tandenpoetsen ook kiezen voor sonisch poetsen. Benieuwd naar wat sonisch poetsen inhoudt? Lees het hier.