Verschillen in tandpasta’s

Er bestaat een grote verscheidenheid aan verschillende soorten tandpasta. Ze kunnen allemaal andere functies dienen zonder dat mensen zich hier bewust van zijn. Tegenwoordig zie je veel verschillende soorten tandpasta’s in de supermarkt of bij de drogist. In dit blog lichten we een aantal types tandpasta uit en hun voordelen. Zo kan jij de volgende keer de beste keuze maken als je gaat shoppen voor een nieuwe tube tandpasta.

Fluoride

De meest voorkomende is fluoride tandpasta. Tandartsen raden deze tandpasta vaak aan voor kinderen en volwassenen omdat fluoride je tanden sterker maakt en bederf voorkomt. Om deze reden gebruiken de meeste mensen deze.

Tegen tandsteen

Er zijn tandpasta’s die bedoeld zijn om tandsteen tegen te gaan. Tandsteen bestrijdende tandpasta’s kunnen natriumpyrofosfaat bevatten, deze stof helpt voorkomen dat er tandsteen op de tanden vormt. Ook zit er meestal natriumhexametafosfaat in, dat tandsteen en vlekken boven de tandvleesrand helpt voorkomen. Mocht je hardnekkig last van tandsteen hebben, dan is deze tandpasta geen goede optie meer. Om dit op te lossen zal je een professionele reiniging nodig hebbe die uitgevoerd kan worden door je tandarts.

Voor gevoelige tanden

Soms hebben mensen last van gevoelige tanden. Het eten of drinken van warm en koud voedsel kan dan gevoelig zijn. Dit kan een oorzaak zijn van verzwakt glazuur of een wortel die blootligt. Tandpasta voor gevoelige tanden komt in deze situatie goed van pas. Deze tandpasta verlicht de oppervlakkige pijn.

Whitening tandpasta

In deze soort tandpasta zitten chemische of schurende stoffen om de vorming van vlekken op de tanden helpen verwijderen of voorkomen. Op deze manier kunnen je tanden na langer gebruik witter lijken.

Antimicrobieel

Antimicrobiële tandpasta’s bevatten meestal stanniumfluoride, een antibacteriële stof die ook werkzaam is tegen gaatjes en gevoeligheid. Tandpasta’s zijn een belangrijk onderdeel van je mondroutine en daarom is het goed om er een uit te kiezen die het best bij jou past. Zorg ervoor dat je de tandpasta met een goede tandenborstel aanbrengt om voor een optimale mondroutine te zorgen. Benieuwd naar hoe onze sonische borstel jouw mondroutine verbeterd? Klik hier.