Wat is sonisch poetsen?

Wat is sonisch poetsen

Sonische tandenborstels zijn relatief nieuw op de markt en zijn sinds ongeveer twintig jaar beschikbaar. Ze zijn gemaakt met de nieuwste technologie en zijn ontworpen om een grondigere reiniging van de tanden te bieden dan traditionele tandenborstels.

Hoe werkt het?

Sonisch poetsen is een effectieve en innovatieve manier om je tanden grondig te reinigen. In tegenstelling tot traditionele tandenborstels, gebruikt een sonische tandenborstel trillingen om plaque en tandsteen te verwijderen. Deze trillingen zijn zo krachtig dat ze zelfs in de moeilijk bereikbare hoeken van de mond kunnen komen.

Een sonische tandenborstel werkt door middel van een motor die trillingen produceert met een frequentie van 30.000 tot 40.000 bewegingen per minuut. Deze trillingen worden doorgegeven aan de borstelkop, waardoor de tandenborstel in staat is om plaque en tandsteen efficiënt te verwijderen.

Voordelen

Sonisch poetsen heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel tandenpoetsen. Zo is het beter in staat om de ruimtes tussen de tanden en tandvleesranden te reinigen, wat kan helpen om tandvleesontstekingen te verminderen. Het kan ook helpen om vlekken op de tanden te verwijderen en om het tandglazuur te versterken.

Sonisch poetsen kan ook comfortabeler zijn dan traditioneel tandenpoetsen, omdat de trillingen van de tandenborstel de tandpasta beter over de tanden kunnen verdelen. Dit kan leiden tot een beter gevoel van mondhygiëne en frisheid.

Opzetstukken

Het is ook belangrijk om te onthouden dat, net als bij elk type tandenborstel, het belangrijk is om de sonische tandenborstel regelmatig te vervangen. De American Dental Association (ADA) raadt aan om de tandenborstelkopjes om de 3-4 maanden te vervangen om ervoor te zorgen dat je tanden goed worden schoongemaakt. Bij Cleantooth vinden we het belangrijk dat je je tanden en tandvlees gezond en schoon houdt. Daarom is het belangrijk dat je tijdig je opzetborstel vervangt voor een goed én langdurig effect. Je kan in onze shop gemakkelijk nieuwe opzetborstels kopen maar als je dit vergeet of omslachtig vindt, dan is er speciaal voor jou onze handige Refill Service.

Cleantooth

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om je gebit grondig te reinigen, is sonisch poetsen de oplossing. Bij Cleantooth bieden we de sonische tandenborstel aan waarvan de oorsprong in de tandheelkunde ligt. Probeer het vandaag nog uit en ervaar het verschil zelf!