Wittere tanden zonder te bleken

Tegenwoordig is tanden bleken een populaire oplossing om tandverkleuring tegen te gaan. Deze tandverkleuring wordt meestal veroorzaakt door het eten van bepaalde voedingsmiddelen, koffie, roken en het natuurlijke verouderingsproces. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen de buitenste laag van je tanden verkleuren, het glazuur. Ook kan de opeenhoping van tandplak op je tanden ervoor zorgen dat je tanden er geel uitzien. Hier volgen een aantal tips om tandverkleuring te voorkomen en tegen te gaan.

Tip 1: Goed je tanden poetsen

Het kan niet vaak genoeg benoemd worden: Dagelijks goed je tanden poetsen is het belangrijkste wat je kan doen om je tanden mooi wit te houden. Poets je tanden dagelijks twee keer en minimaal twee minuten. Als je tanden nog steeds gelig zijn, probeer dan vaker te poetsen, vooral nadat je bepaalde drankjes of maaltijden op hebt die tot gele tanden kunnen leiden. Schaf een goede elektrische tandenborstel aan om je gebitsreiniging te optimaliseren. De Cleantooth is de beste optie als het gaat om schoon en gezond poetsen.

Tip 2: Een goed dieet

Naast het goed poetsen van je tanden kan het ook goed zijn om veel groenten en fruit toe te voegen aan je dieet. Van knapperige groenten en fruit is bekend dat ze tandplak van je tanden kunnen wrijven terwijl je erop kauwt. Van twee vruchten wordt er beweerd dat ze je tanden witter maken. Dat zijn ananas en aardbei. Zeker het proberen waard, deze vruchten zijn namelijk ook heel nuttig voor je algemene gezondheid.

Om je gebitsreiniging op orde te houden en je tanden er wit uit te laten zien is een goede tandenborstel essentieel. Daarom hebben wij de Cleantooth ontwikkelt om jou dé tandenpoets ervaring te geven die je tanden verdienen! Nieuwsgierig? Klik hier.